Basta Neo Bistro

Lezzet Puanı
Basta Neo Bistro
Burası tutarlılık açısından da çok başarılı bulduğum bir lokanta. Ne zaman gitsem aynı düzeyi buluyorum. Burada ana yemekler iyi ama ben asıl mezeleri çok seviyorum. İki tane mezeyi yıldızla işaretledim. Biri tarama. Atina’nın iyi lokantaları düzeyinde tarama yapıyorlar. Diğeriyse söğüş dana beyin. Kapari salsa, isot yağı ve krutonla… Beyin doğası gereği jelatin açısından çok zengin. Çok pişerse neredeyse sıvı gibi oluyor, yumuşuyor. Kıvamını tutturmak zor. Basta’da kıvam tam tutturulmuş, adeta krem karamel gibi. Jelatinimsi zenginliği dengelemek için hafif bir ekşilik ve vinegret sos gerekli. Kapari salsa bu rolü görüyor, krutonsa çıtırlık veriyor. Basit gözüken ama gerçekleştirilmesi en zor mezelerden biri bu. Üçüncü olarak da çok üst düzey bir tatlı çıktı karşımıza. Yerfıstıklı shortbread, beyaz çikolata kreması, kırmızı meyve, mandalina granite. Dört farklı eleman, olağanüstü bir bileşim yaratmış.

Tavsiye Yemekler

Adres ve İletişim Bilgileri

Adres
Caddebostan, Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:39, 34728 Kadıköy/İstanbul

Siz ne düşünüyorsunuz?

Not: Restorana alternatif önerecekseniz lütfen buraya tıklayınız.

2 Yorum:
Nisan 30, 2024

Selamlar bende çok beğenmiştim.saskinbakkalda kendi lokantası açmadan önce buranın yemeklerinden bir ilham alabilirmiyim diye ziyaret etmistim

Nisan 30, 2024

işini doğru yapanları arayanlar için rehberlik görevinizi çok takdir ediyorum. ama… siz yine de tadımlık yiyin ltfn. işiniz sağlığınızı tehlikeye sokmamalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir